Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Özcan, THY Uçağında Olay Çıkardı
THY’nin Dubai-İstanbul seferini yapan uçakta Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Özcan, ‘business’ bölümünde olay çıkardı. Özcan’ın, “Milyar dolarlık adamım, Türkiye’yi satın alırım” sözleri kameraya yansıdı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, alkollü olduğu belirtilen Özcan’ın uçuş sırasında taşkınlık yaparak kabin ekibi ve diğer yolculara sözlü saldırıda bulunduğunu, kelepçelenerek etkisiz hale getirildiğini ve kara listeye alındığını açıkladı.
Özcan: “Türkiye’yi Satın Alırım!”
Uçakta yaşanan olayda Özcan’ın, Türk Hava Yolları uçağında yolculardan biri tarafından çekilen videoda kabin ekibi tarafından sakinleştirilmeye çalışıldığı görüldü. Özcan’ın, “Ben milyar dolarlık adamım lan. Ben Türkiye’yi satın alırım. Bırak lan, gel buraya lan! P..!” şeklinde bağırdığı ifade edildi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’e ulaşan T24, konuyla ilgili henüz resmi bir cevap alamadığını belirtti.
Olayın Ardından Yaşanan Gelişmeler
DHA’nın aktardığına göre alkollü olduğu belirtilen Özcan, uçakta yer değiştirmek isteyen bir yolcuyu ve kabin ekibini tehdit etti. Kontrol edilemeyen Özcan, kabin ekibi tarafından kelepçelenerek İstanbul’a iniş yapılana kadar bekletildi. Uçak İstanbul’a indikten sonra Özcan, emniyet birimleri tarafından gözaltına alındı ancak hakkında şikayet olmadığı için ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Özcan’ın kara listeye alındığını duyurdu. Üstün, yaşanan olayla ilgili yaptığı paylaşımda, “Bugün gerçekleştirilen Dubai-İstanbul seferimizde alkolün etkisiyle uçuşta taşkınlık çıkaran bir yolcu, kelepçelenerek etkisiz hale getirilmiştir. Uçuş sonunda kolluk kuvvetlerine teslim edilen yolcu kara listeye alınmıştır” ifadelerine yer verdi.