Emekli maaşı zam farkı ne zaman yatacak?
Emekli maaşına yapılan zam oranının yüzde 49’a yükseltilmesini içeren kanun geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete yayımlanmış yüzde 12’lik emekli maaşı zam farkı için tarih beklenmeye başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşı zam farkı için tarihleri açıkladı.
EMEKLİ ZAM FARKI NE ZAMAN YATACAK?
Emekli maaşı zam farkları 6 Şubat itibariyle hesaplara yatmaya başlayacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Ocak 2024 itibarıyla %49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubatta gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek” açıklaması yaptı.
Işıkhan, Antalya’da katıldığı toplantıda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarının, 6 ve 7 Şubat’ta ödeneceğini açıkladı.
SSK’DA 6 ŞUBAT, BAĞ-KUR’DA 7 ŞUBAT
Işıkhan, Antalya’daki ‘İstişare Toplantısı’nda “Son bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. 2024 yılının ilk yarısı için; emekli aylıklarındaki zam oranını tüm emeklilerimiz için yüzde 49,25’te eşitledik. Bu gece itibarıyla söz konusu karar Resmi Gazete’de yayımlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK emeklilerimiz için 6 Şubat’ta, Bağ-Kur emeklilerimiz için 7 Şubat’ta fark ödemelerini gerçekleştireceğiz. Kıymetli emeklilerimiz için tekrar hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
EMEKLİ MAAŞI ZAM FARKI İÇİN KARAR RESMİ GAZETE’DE
Resmi Gazete’de yer alan kanuna göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 oldu. En düşük emekli aylığı, ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.
Kısa çalışma gerekçelerine “genel salgın” durumu da eklendi. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600’den 450’ye indirildi.
Sigortalının kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi bulunması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekecek.