Bel Ağrısına İyi Gelmesi İçin Lahanayı Bu Yöntemle Pişirin
Bel ağrısının birden fazla nedeni olmaktadır. Yakın bir zamanda yaptığınız yanlış bir hareket bel ağrısı yapabildiği gibi fıtık gibi kronik nedenlerden dolayı da beliniz ağrıyor olabilir. Bunun için lahanayı nasıl tüketeceğinizin tarifine geçmeden önce bel ağrısının nedenleri hakkında detaylara girelim:
- Disk Problemleri:
Osteoartrit: Eklem kıkırdağının aşınması ve kemiklerin birbirine sürtmesi sonucu oluşan bir eklem rahatsızlığı.
Skolyoz: Omurganın yanlış bir şekilde eğriliği, genellikle doğuştan gelir ancak sonradan da gelişebilir.
Spinal Stenoz: Omurilik kanalının daralması.
Romatoid Artrit: Eklem iltihabına neden olan bir otoimmün hastalık.
Enfeksiyonlar veya Tümörler: Bel bölgesindeki kemikleri, diskleri veya yumuşak dokuları etkileyebilecek enfeksiyonlar veya tümörler.
Kas Zayıflığı veya Dengesizlik: Bel çevresindeki kasların zayıf olması veya dengesiz olması.
Siyatik Sinir Sıkışması: Siyatik sinirin sıkışması sonucu bacaklarda ağrı, uyuşma veya karıncalanma.
Fibromiyalji: Kas ve yumuşak dokuları etkileyen yaygın bir ağrı durumu.
Kas Gerilmesi veya Yırtılması: Fiziksel aktivite sırasında aniden yapılan bir hareket, ağır kaldırma veya yanlış pozisyonda durma sonucu kas gerilmesi veya yırtılması.
Bel Ağrısı Şikayeti İçin Lahana Nasıl Kullanılır?
Doğranmış lahana yapraklarını yarım bardak süt içinde kaynatın. 10 dakika içinde macun kıvamına gelecek. Bu macunu belde ağrıyan bölgeye sürün ve yarım saat boyunca bekletin. Bu yöntemi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.